Авіаудар названо успішним: Військові США знищили автомобіль з вибухівкою терористів-смертників ІДІЛ у столиці Афганістану, котрі готували новий акт в аеропорту Кабулу

В неділю, 29 серпня, США завдали удару по автомобілю, в якому знаходилися «кілька терористів-смертиків» ІДІЛ, перш ніж вони змогли нанести удар по американській військовій евакуації в аеропорту Кабула. Першу заяву про авіаудар в Кабулі, що стався 29 серпня, представники Пентагону оприлюднює американське агентство АР, зазначають Патріоти України.

За словами представника терористичного угрупування «Талібан», яке захопило владу в Афганістані, Забіхула Муджахіда, удар США був спрямований на терориста-смертника, який був за кермом автомобіля, завантаженим вибухівкою.

Як повідомляється, двоє американських військових чиновники, які говорили на умовах анонімності, назвали авіаудар успішним. Вони зазначили, що внаслідок удару відбулися «значні вторинні вибухи», що свідчать про наявність великої кількості вибухового матеріалу в автомобілі.

Як повідомлялося раніше, у столиці Афганістану прогримів новий вибух. За інформацією свідків, він був спричинений ракетою, що влучила у житловий будинок. В результаті ракетного обстрілу біля аеропорту Кабула щонайменше двоє людей загинуло і троє поранені.

У суботу, 28 серпня, президент США Джо Байден заявив, що удар американського безпілотника по ІДІЛ в Афганістані не буде останнім, і що загроза нового нападу з боку екстремістського угрупування залишається високою. За словами Байдена, напад досить імовірно відбудеться в найближчі 24-36 годин.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...