Австралія обговорює передачу Україні десятків своїх винищувачів-бомбардувальників F/A-18 Hornet

F/A-18 Hornet

Австралія розглядає можливість відправлення 41 свого літака F/A-18 Hornet до України. Про це у вівторок, 6 червня, повідомило видання The Australian Financial Review із посиланням на джерела.

"Австралія, США та Україна обговорюють можливість відправки 41 літака F/A-18 Hornet Королівських військово-повітряних сил Австралії до Києва для часткового закриття запиту президента Володимира Зеленського про винищувачі замість того, щоб відправити їх на звалище, як планувалося раніше", - йдеться у повідомленні.

Джерела видання повідомляють, що США прихильно поставилися до ідеї постачання Україні F/A-18.

F/A-18 Hornet - американський палубний винищувач-бомбардувальник та штурмовик, розроблений у 1970-х роках. Є бойовим літаком ВМС США. Є на озброєнні низки країн Європи, Океанії та Близького Сходу, застосовувався у військових операціях у Лівії, Іраку, Югославії.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...