Австрія не заважатиме вступу України до ЄС, але за однієї умови, - ЗМІ

Австрія швидше за все не буде перешкоджати вступу України в ЄС, але при цьому хоче отримати таке ж схвалення і для ще однієї країни – потенційного члена, інформують Патріоти України.

Як пише Politico, це і є справжня причина, з якої Австрія раптово стала негативно налаштованою з приводу України в Брюсселі. Якщо ЄС почне переговори про вступ з Україною, Австрія хоче, щоб до складу ЄС також включили Боснію і Герцеговину, з якою у неї давні економічні та політичні зв'язки.

"Ми хочемо бачити Боснію і Герцеговину в сім'ї ЄС", — заявила раніше міністр Європи Каролін Едтштадлер, стверджуючи, що вступ країни є "геополітичною необхідністю". Таким чином, на порядку денному саміту ЄС цього тижня Австрія побачила можливість проштовхнути Боснію "через чорний хід".

"Ми не збираємося заважати Україні на шляху до вступу в ЄС", — заявив Politico австрійський чиновник, додаючи, що це було б все одно, що "стояти перед товарним поїздом". У той же час мета Австрії, за словами чиновника, полягає в тому, щоб непомітно приєднати Боснію і Герцеговину "до хвоста поїзда".

ЄС оголосив Боснію і Герцеговину країною-кандидатом в ЄС наприкінці 2022 року, але комісія стверджувала, що країна повинна вирішити певні проблеми з верховенством права, перш ніж вона зможе провести повноцінні переговори про членство.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...