Автобуси депутата райради із Куп'янська возили мешканців окупованої Харківщини в Росію

Депутат Куп'янської райради від однієї з місцевих політичних сил налагодив незаконні пасажирські перевезення з окупованих територій до Росії. З кінця березня до початку осені він проводив свою господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою — "военно-гражданской администрацией" міста Куп'янськ. Про це повідомив речник управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

"Чоловік є приватним підприємцем і володіє досить таки великим автобусним парком — майже 70 машин. За даними слідства, він домовився з окупантами не лише про безперешкодне продовження своєї підприємницької діяльності з перевезення пасажирів між сусідніми окупованими населеними пунктами, а й про відкриття нового маршруту — до російського міста Краснодар. "Не дочекавшись" деокупації Куп'янська, колаборант ще на початку контрнаступу Збройних сил України втік на територію країни-агресора", — розповіли у спецслужбі.

Зазначимо, повідомлення про підозру опубліковане на сайті Офісу генерального прокурора, там вказано, що йдеться про депутата Купʼянської районної ради від "Блоку Світличної "Разом" Олександра Капленка.

У рамках кримінального провадження, яке розслідують слідчі СБУ, депутату-підприємцю заочно оголосили підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором). Наразі його оголосили у розшук.

Крім основного покарання за такий злочин у вигляді позбавлення волі, до винного будуть застосовані ще й додаткові покарання — позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років, а також конфіскація майна.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...