Автомати і нескорений дух проти снарядів і важкої бронетехніки: На Донеччині вшанували героїв, які загинули під час першої танкової атаки російських загарбників

Поблизу селища Мирного на честь загиблих на блокпосту №1 «Рибгосп» українських захисників відбулися заходи пам’яті.

У селищі Мирне Донецької області 26 червня вшанували пам'ять українських бійців, які віддали своє життя під час першої танкової атаки. Також там відкрили третій меморіал у сквері пам'яті, зазначають Патріоти України.

Саме тут, у населеному пункті з обнадійливою назвою – Мирне, на перехресті доріг, у червні 2014 році, сталася одна з найтрагічніших сторінок облоги міста Слов’янська. Службу там несли добровольці 2-го резервного батальйону Національної гвардії, підрозділу особливого призначення Нацгвардії «Барс», а також воїни 95-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил. У час оголошеного перемир’я бойовики «Стрєлкова-Гіркіна» уперше за історію українсько-російської війни застосували танки.

Учасник бою Михайло Саволюк з позивним "Карабах" розповів про події семирічної давності.

Це перший в історії бій, коли метал (танки – ред.) був проти лише бойового духу і перемогти не зміг. Перший бій, коли автомати перемогли танки. 10% захисників блокпосту загинули. Інші – були поранені, отримали контузію, – розповів Саволюк.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих і поклали квіти до меморіалу. Військові капелани провели спільну поминальну літію.

На мітингу-реквіємі віддали останню шану полеглим героям заступник Командувача ОС генерал-майор Віктор Ганущак, заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, заступник командувача Об’єднаних сил із питань застосування сил і засобів Національної гвардії України полковник Роман Козачонок, керівництво Слов’янської та Коростишівської територіальних громад, учасники бою, військовослужбовці Збройних сил та Національної гвардії України, рідні полеглих та жителі Мирного і Слов’янщини.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...