Авторка "Мазні" у розпачі: У художниці Соні Морозюк знайшли квартири, які пов’язують із корупційними справами Гринкевича

У корупційному розслідуванні, пов’язаному з Ігорем Гринкевичем, офіційно фігурує художниця Соня Морозюк, наречена його сина Романа. Про це повідомляють в АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту вкрадених активів), передають Патріоти України.

«На виконання запиту ДБР Нацагентство виявило та розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю. Службові особи та бенефіціари підконтрольних товариств з обмеженою відповідальністю й ряду інших бізнес-субʼєктів діяли за попередньою змовою зі службовими особами Міноборони. Під час дії воєнного стану вони зловживали службовим становищем та укладали із зазначеним органом влади договори про поставку товарів для потреб ЗСУ (засобів індивідуального захисту та продуктів харчування) зі 100% передоплатою, але без наміру їх повного та належного виконання», — повідомили в Агентстві.

Під час пошуку активів виявили всього 17 житлових об'єктів, зокрема, львівську квартиру Мар’яна Шведа та дві квартири Соні Морозюк. У володінні Гринкевича було знайдено й інші активи. «18 земельних ділянок, 9 елітних автомобілів, корпоративні права в компаніях на суму 14,7 мільйона гривень, 12 одиниць зброї, три об'єкти інтелектуальної власності», — зазначається в заяві.

Наприкінці 2023 року Державне бюро розслідувань затримало Гринкевича, який намагався за $500 тисяч підкупити одного з керівників ДБР. Суд відправив його під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі понад 420 млн грн.

Нагадаємо, українська художниця, авторка модної виставки Мазня і муралів Соня Морозюк закрила соцмережі після того, як стало відомо про її майже родинні зв’язки з львівським бізнесменом Гринкевичем. Пізніше вона висловилася про скандал і спробувала виправдатися, заявивши, що всього досягла самостійно, і була в «шоковому стані» після звинувачень у тому, що її наречений «причетний до якихось оборудок».

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...