Азербайджан завдав потужного військового удару по Вірменії

Варто пам'ятати, що, хоча Вірменія контролює територію міжнародно визнану за Азербайджаном Нагорного Карабаху, Азербайджан наразі має військовий бюджет співвідносний з ВВП свого ворога

Місце на мапі військових сутичок

Міністерство оборони Азербайджану офіційно повідомляє про нанесення військових ударів по збройним силах Вірменії на Товузькому напрямку азербайджано-вірменської державного кордону в ніч на 13 липня, зазначають Патріоти України.

Азербайджан завдав удару по Вірменії

Прессекретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян підтверджує активність бойових дій між країнами. Міноборони Азербайджану опублікувало відео удару по опорному пункту Вірменії. Удар було нанесено по опорному пункту військових Вірменії над селом Мовсес. Показово, що боєзіткнення триває не навколо окупованого Нагорного Карабаху, а на міжнародно визнаному кордоні між двома закавказскими країнами.

Опорний пункт сил Вірменії над селом Мовсес

Точні координати: 40.9119676,45.5146242,559

Місце удару на мапі

Міноборони Азербайджану повідомляє, що в ході нічних боїв підрозділи Азербайджану застосували артилерію, міномети та танки проти сил Вірменії.

«Точним вогнем знищено опорний пункт, артилерійські установки, автомобільну техніку та живу силу на території військової частини противника. Проти ворога застосовуються каральні заходи», — йдеться у повідомленні Міноборони Азербайджану.

Додатково повідомляється, що під час боїв загинув військовослужбовець Азербайджанської Армії старший лейтенант Рашад Рашид.

Міноборони Вірменії повідомляє, що вірменські військові повинні бути стриманими та реагувати в міру необхідності, навіть займати нові вигідні позиції.

Повідомлення Міноборони Вірменії

Вірменська сторона втрати зі своєї сторони не підтверджує.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...