"Азов" приїхав до Харкова "карати" російськомовних: Представник "ДНР" розповів чергову маячню для пропагандистів Кремля

Представник "ДНР" розповів росіянам нові історії про "нацистів" з "Азова": вони нібито збираються карати людей у Харкові, передають Патріоти України.

"Викривальною інформацією" поділився з пропагандистськими "Риа Новости" радник втажка "ДНР" Ян Гагін. Він заявив, що про появу "Азова" розповідають харків'яни. "Варто зазначити появу в Харкові нових сил полку "Азов", забороненого в Росії як терористична організація. Це зазначають самі харків'яни: що з'явилися нацбати, з'явилися представники інонаціональних батальйонів. Це і "Кракен", але насамперед "Азов", - сказав він.

Гагін припустив, що Україна стягує членів "Азова" до Харкова та області для боротьби з проросійськи налаштованими громадянами та підпіллям. Представник Пушиліна порівняв членів батальйону з "поліцаями" часів Другої світової. Як відомо, Росії тема "вітчизняної війни" особливо близька - на цьому вибудовується чимала частина сучасної пропаганди. "Ми не часто зустрічаємо бійців "Азова" на фронті. У них спеціальна функція - це насамперед "карателі"... Ті самі "поліцаї", які були у Велику вітчизняну війну. Вони точно такі самі: з великими повноваженнями, з ліцензіями на вбивство, на все що завгодно", - залякав "Азовом" Гагін.

У цьому ж інтерв'ю Гагін відзначився історією "успіху" Росії на Бахмутському напрямку. Він заявив, що росіянам залишається близько пів кілометра, щоб увійти в Часів Яр. "Скажімо так, ми вже в передмісті", - заявив він.

Цю інформацію спростували в ЗСУ. Представник Східного командування Андрій Задубінний заявив, що ситуація біля Часового Яру складна, але росіян так близько біля міста немає. Він закликав українців не вірити у ворожі вкиди інформації.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...