"Азовці" пройдуть у Туреччині реабілітацію: Посол України розкрив деталі обміну полоненими

Командири з "Азовсталі", звільнені з російського полону, перебуватимуть у Туреччині до кінця війни. Вони житимуть у спеціальному закладі та пройдуть реабілітацію, передають Патріоти України.

Про це розповів посол України в Туреччині Василь Боднар у коментарі виданню "Суспільне" 23 вересня. Він зазначив, що заклад надійно охоронятимуть.

Йдеться про командира полку "Азов" Дениса Прокопенка ("Редіс"), його заступника Святослава Паламара, виконуючого обов'язки командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського ("Волина"), а також про Олега Хоменка та Дениса Шлегу.

За словами Бондара, звільнені захисники Маріуполя "досить вимучені, виснажені цими усіма тортурами і нелюдським ставленням з боку країни агресора".

Дипломат додав, що в Туреччині вони перебуватимуть під захистом і опікою турецької держави і під особистим патронатом президента Реджепа Ердогана. Зокрема, у цьому полягала роль Туреччини в обміні, а також в тому, що він фізично відбувся в Анкарі.

"Це була досить довга, складна процедура, але вона була успішною. Все це координували в координаційному штабі в Офісі президента на чолі з Андрієм Єрмаком. Безпосередньо в Анкарі працювали пан Буданов і міністр внутрішніх справ Денис Монастирський", – зазначив він.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...