Бабченко заявив, що СБУ відкрила справу проти нього, у спецслужбі відреагували

Блогер і колишній російський журналіст Аркадій Бабченко заявив, що СБУ відкрила щодо нього кримінальне провадження, передають Патріоти України.

Однак Служба безпеки в коментарі для ЗМІ спростувала цю інформацію. «Інформація про нібито відкриття Службою безпеки України кримінального провадження щодо колишнього російського журналіста і блогера Аркадія Бабченка не відповідає дійсності», — заявили у прес-службі СБУ.

Раніше Бабченко на своїй сторінці в X повідомив про те, що СБУ «відкрила проти нього справу», проте він не назвав точну причину, вказавши лише на те, що це пов’язано «з критикою влади». Також спецслужби нібито дали установку прикордонникам «впустити його в країну, а потім відправити в Лук’янівське СІЗО».

У 2017 році Аркадій Бабченко покинув Росію через незгоду з режимом диктатора Володимира Путіна. У 2018 році, під час його проживання в Україні, СБУ інсценувала його вбивство, оскільки російські спецслужби готували замах на журналіста. Інсценування знадобилося, щоб розкрити їхні плани.

З 2020 року Бабченко перебуває у списку терористів і екстремістів Росфінмоніторингу РФ, а з 2023 року внесений до реєстру «іноземних агентів». Бабченко виїхав з України 2019 року, проживав в Ізраїлі. Останнім часом живе в Естонії.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...