"Бабусю, я житиму?" Українка розповіла про останнє питання онука, який загинув внаслідок обстрілу

Жінка з Луганської області на ім'я Тетяна Мацегора розповіла, як її зять та онук-підліток загинули внаслідок російського обстрілу на сході регіону. Сама вона серйозно постраждала. Рашисти обстріляли будинок, у якому проживала її родина, у понеділок, 25 квітня. Про це повідомляє видання Sky News, передають Патріоти України.

Тетяна Мацегора з чоловіком переїхали в місто Лиман до дочки, думаючи, що тут буде безпечніше, ніж у їхньому будинку у Слов'янську. Але російські окупанти наздогнали їх і тут.

Вона розповіла, що коли пролунав перший вибух, сім'я сховалась у підвалі. Через деякий час вони вийшли, щоб оцінити збитки. Саме в цей момент по будівлі було завдано другого удару, який миттєво вбив зятя Тетяни.

"Був такий вибух, а потім дим, нічого не чути. Перед очима нічого не було видно, а потім я бачу, що мій онук лежить на землі. Я кричала дивним голосом, наче це був не мій голос: "Будь ласка, не заплющуй очі. Благаю тебе! Не заплющуй очі", — сказала вона крізь сльози.

Їх доправили до лікарні машиною швидкої допомоги, але 14-річний онук Мацегори, Ігор, помер після прибуття. Її донька досі перебуває у тяжкому стані у дніпровській лікарні.

Жінка розповіла, що почувається винною у смерті онука, оскільки, поки вони чекали у підвалі медичної допомоги, він запитав: "Бабусю, я житиму?", і вона відповіла ствердно. "Я сказала, що він житиме. Але дивіться, що трапилося, я зрадила його. Я жива, а він ні. Я хотіла б, щоб я померла, а він вижив. Я прожила набагато більше, ніж він. Я ніколи собі цього не пробачу", – зауважила Тетяна.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...