"Бачимо зусилля": Ворог розглядає Запорізький напрямок як "перспективний", має дедлайни, - Братчук

Російське військове керівництво поставило своєму окупаційному контингенту в Україні завдання щодо просування у Запорізькій області на кількох напрямках. Також Кремль вважає цей відрізок фронту "перспективним". Про це заявив представник Української добровольчої армії "Південь" та речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передають Патріоти України.

За його словами, йдеться про Роботинський та Времівський плацдарми, де ворог намагається повернути позиції, раніше втрачені під час контрнаступальних дій Сил оборони України минулого року.

Братчук зазначив, що саме за цими двома напрямками відбуваються "найбільш активні бойові дії". Також у Запорізькій області спостерігається поступове посилення підрозділів окупантів.

Говорячи про бої в регіоні, речник УДА "Південь" пояснив, що це дії малих штурмових груп противника, а також "механізована компонента та авіація - їх козирна карта". "У ворога є просування по локації Урожайне. Щодо Роботиного - це сіра зона. І бачимо зусилля ворога у просуваннях до Водяного і Старомайорського, але інтенсивність цих наступів трохи спала", - розповів він.

Загрози оточення Часового Яру немає. Ситуація контрольована СОУ - пресслужба 26-ї бригади ЗСУ

п’ятниця, 26 липень 2024, 0:10

Російські війська в напрямку Часового Яру намагаються просунутися з флангів і уникають прямих штурмів міста. Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашников, інформують Патріот...

ВАКС націоналізував мільярдні активи російського олігарха який активно підтримує розв'язану Путіним війну проти України

четвер, 25 липень 2024, 23:24

Служба безпеки України сприяла націоналізації активів російського олігарха Віктора Кононова на суму понад 2 млрд грн. Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі в дохід держави ПрАТ Вінницяпобутхім, що належало Кононову. Про це ...