"Бачить, як Європа консолідується і знаходить сотні тисяч снарядів для України": Огризко пояснив, що стоїть за ядерними погрозами Путіна

Шантаж ядерним ударом і Третьою світовою війною - це єдиний аргумент, який залишився у кремлівського диктатора Володимира Путіна. Стратегічно справи в Росії йдуть погано, тому глава держави-агресора балансує між погрозами ескалації та твердженнями про готовність до переговорів, передають Патріоти України.

Таку думку OBOZ.UA висловив дипломат, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко. Він зазначив: незважаючи на погрози, ситуація для РФ "не зміниться".

"Він може когось залякувати... Він розуміє, що стратегічно справи в Росії йдуть дуже погано, що він стратегічно програє. Тому що він бачить, як Європа, зокрема, консолідується і знаходить, як не дивно, сотні тисяч снарядів для України – яких начебто немає. І він розуміє, що це тільки початок процесу, тому що поки просто купують і шукають. А через пів року будуть виробляти. І тоді вже жодним чином сподіватися на те, що українцям не вистачить снарядів, не можна", – сказав Огризко.

Він назвав риторику Путіна "дивовижною": адже, з одного боку, диктатор лякає світ масштабною війною, а з іншого боку, каже: "Ну давайте домовлятися, тому ще трошки – і мені буде зовсім погано, ви самі це бачите". Дипломат вважає, що погрози російського ватажка "треба сприймати спокійно".

Логічний крок: Зеленський звільнив начальника УДО, чиї підлеглі готували замах на президента

четвер, 9 травень 2024, 20:27

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони України. Про це йдеться в указі глави держави №317/2024 від 9 травня, передають Патріоти України.

"Українці є дешевим інструментом США": Харківського блогера затримали за підтримку Росії (фото)

четвер, 9 травень 2024, 19:29

У Харкові викрили і затримали 24-річного проросійського агітатора. Безробітний чоловік створив анонімний YouTube-канал, підписниками якого були у більшості боти, та вихваляв там тоталітарний режим Радянського союзу, популяризував комуністичну символіку...