Бачить мир в очах Х**ла? Сі Цзіньпін закликав до припинення війни в Україні шляхом мирних переговорів

Лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав до зусиль щодо припинення війни в Україні шляхом мирних переговорів. За його словами, врегулювання війни політичними засобами відповідає інтересам Європи та спільним інтересам усіх країн Євразії, передають Патріоти України.

Також Сі заявив, що необхідно уникати ескалації та розширення кризи, але не уточнив, до кого адресоване це посилання. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Глава Китаю закликав до дипломатичних зусиль під час зустрічі з головою Європейської ради Шарлем Мішелем. Він зі свого боку сказав Сі Цзіньпіну, що ЄС розраховує на те, що Китай зробить свій внесок у припинення жорстоких руйнувань та окупації з боку Росії.

Цікаво, що Китай утримується від критики Росії за війну проти України. При цьому Китай підписав комюніке на саміті "Великої двадцятки" в Індонезії в листопаді, в якому йдеться про те, що "більшість членів різко засуджують війну в Україні". Але Пекін, як і раніше, утримується від того, щоб називати агресію РФ війною.

Сі також посилив свою незгоду із застосуванням ядерної зброї в Україні під час переговорів із президентом США Джо Байденом на G-20.

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...

Готують наступ? Росія створила нове угруповання військ - де воно діє

вівторок, 16 квітень 2024, 7:49

Окупаційні війська Росії створили нове угруповання "Сєвєр", яке вже виконує бойові завдання на Бєлгородському напрямку. Вперше про "Сєвєр" згадали у зведенні Міноборони РФ 14 квітня, передають Патріоти України. "Інформаційний спротив" повідомив, що угр...