Backfire практично не можна заглушити: Міністр Федоров показав новий ударний дрон для ЗСУ, готовий до серійного виробництва

Backfire

Ударний БПЛА Backfire, стійкий до російського РЕБ, "пройшов комісію Міноборони". Тепер треба вирішити питання з наказом про його допуск до експлуатації. Про це повідомив віце-прем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своєму Telegram-каналі в понеділок, 20 листопада.

"Це означає, що держава офіційно зможе закуповувати ці безпілотники. Команда творців уже готується до серійного виробництва БпЛА", - зазначив урядовець.

За його словами, Backfire демонструє добрі результати на фронті.

"За останні два місяці військові здійснили щонайменше 50 успішних місій. Розробники співпрацюють зі зведеним загоном Злі птахи ЗСУ, які допомагають удосконалювати БПЛА", - мовиться в його повідомленні.

Backfire - ударний дрон від українських розробників, які увійшли до оборонного кластера Brave1, розповів просадовець.

Міністр додав, що БпЛА залітає до 35 кілометрів у тил ворога і допомагає вражати російську артилерію, логістичні вузли, ворожі склади та командні пункти. Апарат має GPS-антену, що майже неможливо заглушити, тому дрон стійкий до ворожих засобів РЕБ.

"Продовжуємо збільшувати кількість безпілотників на фронті. Якщо теж маєте розробки, які допоможуть Силам оборони, подавайте заявку через платформу Brave1", - резюмував Федоров.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...