"Багато хто боїться йти воювати": Військовий розповів, у чому проблема мобілізації в Україні

Командир 1-го механізованого батальйону 3 ОШБр "Бот" зазначив, що проблема мобілізації в Україні полягає в тому, що немає діалогу між ТЦК і суспільством, передають Патріоти України.

"Немає діалогу ТЦК з суспільством. Ми будуємо діалог з суспільством, з рекрутами через вишкіл. Люди приходять і зразу йдуть на вишкіл, ми відразу їх навчаємо. І так і будується вся наша робота і чому до нас йдуть рекрути, по-іншому не можна. І ТЦК краще б організовували тотально вишколи для тих, хто хоче навчитись і хто готовий", – сказав він в інтерв’ю журналістці Яніні Соколовій.

Насправді, за словами військового, багато хто боїться йти воювати, тому що нічого не вміє і вірить в міф, що в армії нічого немає і там нічому не вчать.

"Насправді є не тільки в 3 штурмовій бригаді, а й багато інших різних курсів з різних спеціальностей. Тут вже багато залежить від людини. Якщо людина хоче вивчитись і стати спеціалістом, армія дає можливості", – підкреслив він.

Щодо спорядження і зброї від держави, то, як вважає "Бот", якщо вона не влаштовує, то можна її купити самостійно. "Для українців було традиційно самому себе збирати на війну ще з козацьких часів. Козаки самі собі все купували", – додав командир батальйону.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...