"Багато людей з оточення Кремля зараз хотіли б зіскочити, але це проти правил", - Фейгін

У Кремлі керуються формулою Геббельса: "Разом йшли, разом й висіти". Якщо хтось хоче "зіскочити", то звичайно йому цього не дозволять зробити. Про це розповів російський правозахисник та опозиційний політик Марк Фейгін в ефірі "24 каналу", передають Патріоти України.

На його думку, багато людей хотіли б "зістрибнути". Адже вони багаті та мають всі капітали на Заході, тому їм тепер треба це все якось легалізувати та не потрапити під санкції.

"Я спілкуюся з багатьма тими, хто втік. Переважно це зі сфери бізнесу. Вони, звісно, переживають за своє майбутнє. Вони не хочуть опинитися під санкціями й залишитися без тих капіталів, які вони змогли здобути на Заході. Хочуть цього уникнути. Чубайс тут не виняток", – зазначив Марк Фейгін.

Що стосується Москви, так це її звичайна методологія – погрози, шантаж та страх, аби ніхто не міг проявити нелояльність. Там говорять так: "Ви заробили. Ви жили тут. Не можете тепер зрадити, бо всім зобовʼязані нам", – розповів Марк Фейгін.

"Міг сховатися у лікарні"

За словами російського правозахисника, в нього немає даних щодо причин самопочуття Чубайса. Проте, на його думку, цього разу його не намагалися отруїти. Скоріше, він сам міг сховатися у лікарні, зображуючи гостру фазу хвороби.

"Йому 67 років, Чи може він хворіти? Звичайно, що може. Можуть в нього бути синдроми? Скільки завгодно. В такому віці та при такій нервовій роботі протягом десятиріч – цілком можливо. Проте це не означає, що його не можуть отруїти, не можуть покарати за те, що він намагався "зіскочити". Таке можливо", – додав російський правозахисник.

Фейгін зазначив, що Чубайс це розуміє, а також знає правила гри, яких поки дотримується. Навіть, якщо має контакти з колами демпартій у США чи з політичними чиновниками в Європі, то робить це все негласно. Чубайс вибиває для себе індульгенцію тихо та непомітно.

"Потрібно надіслати якийсь сигнал"

Марк Фейгін нагадав, як зʼявилася інформація про хворобу та пояснив, навіщо з цим світитися. Першою повідомила Ксенія Собчак, яка є медійною фігурою, близькою до Кремля. Їй про це розповіла дружина Чубайса Дуня Смірнова – відома режисерка.

Потім зʼявилася фотографія, де Чубайс з напівзакритим оком. "Чомусь йому виявилося потрібно це показати. Він же міг трошки похворіти й нікому нічого не розповідати. А навіщо він все це показує? Отже, йому потрібно надіслати якийсь сигнал. Я б такого також не виключав", – прокоментував Фейгін.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...