Багато окупантів здаються в полон: ЗСУ вже в Лимані, точаться бої, - командування

Прессекретар східного угруповання військ Сергій Череватий у суботу, 1 жовтня, підтвердив, що захисники України зайшли в Лиман Донецької області, там точаться бої. В ефірі телемарафону Череватий підтвердив справжність відео із захисниками України біля стели в Лимані, передають Патріоти України.

«Ми вже в Лимані, але точаться бої. Деталі будуть згодом», — сказав він.

Прессекретар також розповів, що російські окупанти здаються в полон і масово просили про підкріплення: «Але, мабуть, усі дивилися концерт на Червоній площі, тому не могли підійти».

Череватий також пояснив важливість звільнення Лимана. «Продовжити успішну Харківську операцію… Захопити важливий район, який, по суті, відчиняє ворота для звільнення Донбасу: далі на Сватове, на Кремінну, на Сєвєродонецьк… Коли — вирішують штаби. І важливий психологічний момент — оточення великого угруповання противника, який перед цим хвалився своєю непереможністю… Там, до речі, билися не останні війська, професійні військові — так званий БАРС [бойовий армійський резерв]», — наголосив він.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...