"Багато цікавих об’єктів": Експерт розповів, що українські безпілотники можуть атакувати в Росії

Українські безпілотники здатні атакувати багато об’єктів на території Російської Федерації. Як заявив експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо", під удар дронів можуть потрапити різні сфери російської воєнної інфраструктури, передають Патріоти України.

Однак Москва веде підготовку до потенційних атак БПЛА. У тому числі покращують систему роботи ППО. "Якщо брати Кремль, то вони до сценарію з безпілотниками готуються. Вони поруч у кварталах заливають бетоном майданчики, щоб ставити новітні С-400. Якщо брати північніше від Москви на 120 км – там є завод "Радуга" у місті Дубна, де виготовляють ракети Х-101 і очевидно, будуть виготовляти ракети Х-50, про серійне виробництво яких говорив наш Генштаб. Якби 20 безпілотних "Стрижів" з "бавовною" долетіли туди і попадали на цехи – росіяни їх би не чекали і це б поламало їм стратегічні плани", - заявив Киричевський.

Окрім заводів з виготовлення зброї українські повітряні сили також можуть атакувати і інші об’єкти промисловості, від котрих залежить Росія.

"Можна інші об'єкти – основний експорт нафти РФ іде через Чорне море. Є нафтові термінали в районі Новоросійська, аж занадто близько до бази ВМФ – там один раз безпілотник уже падав, можемо повторити. Судячи з усього, нічого більш потужного, аніж ЗРК "Панцирь-С1", вони виставити не здатні. За досвідом Лівії, вони могли збивати до 15 "байрактарів". Дуже багато цікавих об'єктів можна дістати", - додав експерт.

Зросла кількість жертв російського обстрілу бази відпочинку біля Харкова (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:15

До шести зросла кількість загиблих унаслідок удару російських окупантів 19 травня по базі відпочинку в Малоданилівській територіальній громаді біля Харкова. Про це поінформувала в Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Ран...

Поперлись нагло, на авось: На Покровському напрямку ворог вирішив раптовим броньованим ударом пробити українську оборону (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:05

Російська окупаційна армія не припиняє атакувати на Покровському напрямку для захоплення нових територій. Ворог активно застосовує піхоту та бронетехніку. У свою чергу українські захисники завдають ворогові втрат і зривають спроби прорвати оборону, інф...