"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку" в Саудівській Аравії, запис якої 29 квітня опублікував сайт Держдепартаменту, передають Патріоти України.

За його словами, Москві довелося докласти величезних зусиль, щоб обійти санкції за розв'язану проти України війну. "Це може спрацювати в найближчій перспективі, але не може бути стійким у довгостроковій перспективі. І загалом Росія слабша економічно, слабша у воєнному плані, враховуючи знищення багатьох її сил, і слабша дипломатично в більшій частині світу – не в усьому, але в значній його частині", – вважає Блінкен.

На думку очільника американської дипломатії, українці об'єднані "як ніколи раніше", а НАТО "став сильнішим і більшим", з урахуванням вступу Фінляндії та Швеції. Усе це, на його думку, є величезним стратегічним провалом для Кремля.

"Багато в чому [президент РФ Володимир] Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти. Я сподіваюся, що це буде визнано. І щойно Росія продемонструє, що вона дійсно готова до переговорів, ми, звісно, будемо там, і я вірю, що українці будуть там", – підсумував Блінкен.

"Якщо вже спробувати визначити...": Посол назвав дві червоні лінії Китаю щодо війни в Україні

вівторок, 21 травень 2024, 10:59

Для Китаю у війні РФ проти України є дві червоні лінії. Одна з них - застосування ядерної зброї. Про це розповів посол України в Китаї Павло Рябікін в матеріалі "РБК-Україна". "Якщо вже спробувати визначити "червону лінію", то, думаю, це дійсно застосу...

Перспективи є? ЄС хоче почати переговори з Україною про вступ у червні, − Politico

вівторок, 21 травень 2024, 10:54

Брюссельські посадовці наполягають на початку офіційних переговорів про вступ України до Європейського Союзу вже у червні, пише Politico . Деталі: Видання спілкувалося з п’ятьма дипломатами, які говорили на умовах анонімності. Вони повідомили, що нараз...