Багато загиблих та поранених: У ЦАР підірвалася колона з бійцями ПВК "Вагнера"

На місце інциденту прибув російський вертоліт для евакуації загиблих і поранених.

AFP повідомляє про вибух у Центральноафриканській республіці, в результаті якого троє громадян РФ отримали несумісні з життям поранення. Журналісти назвали російських військових співробітниками приватної військової компанії, інформують Патріоти України.

Швидше за все, мова йде про ПВК "Вагнер". Російське посольство традиційно не підтвердило інформацію, проте заявило, що перевіряє її. Телеграм-канал "Військовий оглядач" спочатку писав, що в результаті вибуху в ЦАР загиблих немає. "У госпіталі перебувають троє з пораненнями голови, черевної порожнини і плеча. Причиною інциденту, ймовірно, став підрив на вибуховому пристрої (міні)", - повідомляли автори каналу.

Однак пізніше загибель п'ятьох людей була підтверджена. Також надійшла інформація про поранення ще вісьмох. "Військова колона, в якій знаходилися російські військові фахівці, підірвалася на невідомому вибуховому пристрої на дорозі між Бербераті і Буар, більш ніж в 400 км від столиці Центральноафриканської республіки міста Бангі", - пише ТГ-канал "Діалог".

За останніми даними, двоє працівників місцевих сил безпеки і троє бійців ПВК загинули. П'ятеро силовиків і троє росіян отримали поранення. ТГ-канал "Військовий Інформатор" уточнює, що в ЦАР підірвався бронеавтомобіль "Щука" російської ПВК. На місце інциденту прибув російський вертоліт для евакуації загиблих і поранених. Як повідомлялося раніше, на початку 2021 року в ЦАР зазнав аварії вертоліт, на борту якого були найманці з ПВК "Вагнер". А 24 березня з'явилися повідомлення, що в Центральноафриканській Республіці загинуло 5 громадян Росії і ще 2, ймовірно, знаходяться в полоні. Всі семеро є колишніми співробітниками ГРУ РФ. Після цього Кремль перекинув в ЦАР нові військові сили і бронетехніку.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...