Багато загиблих з обох сторін: Через жорстокі бої з турецькою армією сирійські курди оголосили примусову мобілізацію усіх чоловіків

Метою наступу є створення там буферної зони зі старими ворогами цілісності Турецької республіки, куди за задумом Анкари, зможуть повернутися з Туреччини сирійські біженці.

Коаліція "Сили демократичної Сирії" (СДС), основу якої складають воєнізовані курдські загони, оголосила про обов'язкову мобілізації чоловіків у віці до 42 років для участі в бойових діях проти турецьких військ на північному сході Сирії, повідомляють Патріоти України з посиланням на телеканал Al Ekhbariya.

За наявними даними, СДС в прикордонній з Туреччиною зоні "ввела примусову мобілізацію в свої загони всіх курдських чоловіків у віці до 42 років". Вказується, що рекрути направлятимуться в формування, які беруть участь в боях проти турецьких військових частин і груп збройної сирійської опозиції на північному сході Сирії. Важкі бої зав'язалися навколо прикордонного міста Рас-ель-Айн.

«Туреччина стверджує, що вже захопила це важливе у стратегічному відношенні місто, однак представники курдських Сирійських демократичних сил (SDF) заперечують це. За останніми даними, близько 50 мирних жителів загинули по обидві сторони кордону, близько 100 тисяч змушені були залишити свої будинки», - йдеться в повідомленні BBC.

9 жовтня коаліція СДС оголосила про загальну триденну мобілізацію в очікуванні можливої операції турецьких військ у прикордонній зоні. У той же день Туреччина оголосила про проведення на півночі Сирії операції "Джерело миру", яка почалася з авіаударів ВПС по позиціях курдських формувань.

Сирійські демократичні сили в суботу закликали своїх союзників на Заході закрити повітряний простір для турецьких військових літаків.


"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...

Проросійський режим ставлеників Іванішвілі успішно розбудовує диктатуру московського зразку: Парламент Грузії затвердив закон про "іноагентів" у другому читанні

четвер, 2 травень 2024, 6:15

Парламент Грузії в середу, 1 травня, ухвалив у другому читанні законопроєкт про прозорість іноземного впливу, або закон про "іноагентів", який спровокував масові протести. Про це повідомляє Эхо Кавказа. . За його словами, закон про "прозорість іноземн...