Багато знайомих облич: З держдач у Конча-Заспі вже вигнали 8 чиновників

Будинок відпочинку "Конча-Заспа" розірвав договори про користування державними дачами з вісьмома нинішніми та колишніми чиновниками й суддями, інформують Патріоти України.

"Будинок відпочинку Конча-Заспа ДУС розірвав договори користування приміщеннями, які укладені між Будинком відпочинку та Піскуном С.М., Литвиновим О.М., Тупицьким О.М., Сліденко І.Д., Іванчуком М.С., Заліско О.І., Ляхом А.Г., Макаряном Д.Б. у зв’язку з порушенням умов договору та порядку надання приміщень Будинку відпочинку", - повідомили у ДУС у відповідь на запит ЗМІ.

Які саме умови договору порушили ексчиновники в ДУС не зазначили.

Під виселення потрапили:

  • Святослав Піскун – генпрокурор за Леоніда Кучми та Віктора Ющенка
  • Олександр Литвинов – суддя Конституційного суду, екс-суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (як свідчить його декларація, Литвинов з 2019 року орендував в Конча-Заспі кімнату на 50 квадратів та будинок на 140 квадратів)
  • Олександр Тупицький – "звільнений" президентом голова Конституційного суду. За даними Liga.net, договір з Тупицьким розірвали ще восени 2020-го, після чого він пішов судитись. Будинок залишив у квітні цього року (як свідчить його декларація, з початку 2020 року суддя користувався будинком на 60 квадратів)
  • Ігор Сліденко – суддя Конституційного суду, судиться за виселення. Має борг у понад 100 тисяч гривень за користування приміщеннями Конча-Заспи.
  • Давид Макар’ян – держінспектор в одному з департаментів Державної митної служби, ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, депутат 8-го скликання від Блоку Петра Порошенка.

А також Іванчук М.С., Лях А. Г. та Заліско О.І. (можливо, ідеться про ексзаступника генпрокурорів Віталія Яреми та Віктора Шокіна – Олега Заліска).

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...