Багатьом із них на батьківщині загрожує в'язниця: Хто з іноземців найчастіше потрапляє до українського полону

Серед іноземців, які потрапили у полон до українців, найбільше жителів Шрі-Ланки та Непалу. Про це сказав прессекретар Координаційного штабу України з поводження з військовополоненими Віталій Матвієнко, передають Патріоти України з посиланням на The Economist.

Кількість полонених із цих країн останнім часом зменшилася. Влада інших держав не зацікавлена в поверненні своїх громадян. Багатьом із них на батьківщині загрожує в'язниця. Журналісти поговорили з військовополоненими, яких утримують у таборі у Львівської області. Один із них сказав, що під час навчання бачив китайських "спецпризначенців" і російськомовного іранця, який командував російським підрозділом.

За оцінками, загарбники могли завербувати на війну проти України від кількох до десятків тисяч найманців. Українська влада не озвучувала кількість іноземців, яких взяли у полон. Але за останній рік жодного з них не обміняли. "Серед національностей, з якими зустрічалися військовополонені, були ланкійці, серби, кубинці, казахи, таджики, марокканці, індійці та єгиптяни. Також були завербовані вихідці з країн Африки на південь від Сахари", - йдеться у повідомленні.

Джерело в ГУР, що значна частина цих новобранців гине, бо російське командування кидає їх на виявлення вогневих позицій Сил оборони.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...