Байден бере Зеленського за вудила: ​Рябошапка став лауреатом премії Держдепу США у сфері боротьби з корупцією

Шостому президенти доведеться рахуватися з колишнім "своїм хлопцем", згідно запевнень Трампу. Адміністрація нового президента США бере Володимира Олександровича у міцні обценьки

А так було все мило. Париж, квітень 2019-го...

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка став лауреатом премії Державного департаменту США у сфері боротьби з корупцією. Про це говориться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, зазначають Патріоти України.

“У всьому світі корупція загрожує безпеці і стабільності, перешкоджає економічному зростанню, підриває демократію і права людини, руйнує довіру до державних установ, сприяє транснаціональній злочинності і викачує державні і приватні ресурси. Адміністрація Байдена визнає, що ми досягнемо успіху в боротьбі з цими проблемами, тільки працюючи разом з відданими партнерами, включаючи сміливих людей, які відстоюють антикорупційні зусилля, і країни, що працюють над виконанням своїх зобов’язань відповідно до міжнародних антикорупційних стандартів”, – сказано в заяві.

Блінкен підкреслив, що з цієї причини він оголошує нову міжнародну премію поборників боротьби з корупцією, яка визнає людей, які невпинно працювали, часто перед лицем негараздів, захищаючи прозорість, борючись з корупцією і забезпечуючи підзвітність у своїх країнах.

Лауреатами премії Державного департаменту по боротьбі з корупцією стали 12 осіб, у тому числі колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

  • 5 березня 2020-го Верховна Рада звільнила генпрокурора Руслана Рябошапку 263 голосами, в тому числі відставку підтримали 179 парламентаріїв з пропрезидентської фракції «Слуга народу». 17 березня парламент за поданням президента призначив генпрокурором Ірину Венедіктову.
  • Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявляв, що “останньою краплею” для відсторонення Рябошапки від посади став, ймовірно, факт непідписання підозри у вчиненні кримінального правопорушення Порошенку.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...