Байден домовився з Меркель про узгодження політики щодо України

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови 25 січня з канцлером Німеччини Анґелою Меркель наголосив на важливості відновлення активної роботи міжнародних альянсів, включаючи НАТО та ЄС «як наріжний камінь колективної безпеки та спільних демократичних цінностей». Про це повідомили у Білому домі, передають Патріоти України.

«Лідери домовились про «спільне напрацювання стратегічних пріоритетів в політиці, зокрема щодо Афганістану, Ірану, Китаю, Росії, України та Західних Балкан», ‒ йдеться у повідомленні. Байден заявив у Twitter, що запевнив Меркель у відданості співпраці з союзниками, починаючи з таких викликів, як «Covid-19 та зміни клімату і до Китаю та Росії».

Речник Меркель Штеффен Зіберт заявив, що канцлер «висловила готовність Німеччини спільно вирішувати завдання в міжнародній сфері з європейськими та трансатлантичними партерами». Раніше президент США говорив із лідерами Канади та Мексики. Меркель стала третім європейським лідером, з яким Байден провів переговори в якості президента США, після прем‘єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та президента Франції Еммануеля Макрона.

Третій номер в ієрархії Міноборони РФ: ФСБ допитала ще одного заступника Шойгу, - британська розвідка

середа, 1 травень 2024, 13:54

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві - це фактично "третій номер" в ієрархії Міноборони РФ після Шойгу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter)...

Окупанти обстріляли КАБами селищі на Харківщині: Загинули батько з донькою, є поранені, в тому числі дитина (фото)

середа, 1 травень 2024, 13:32

У центрі Золочева під час удару керованими авіабомбами загинули батько і донька. Чоловікові було 62 роки, його доньці — 38. Це місцеві жителі, у момент удару вони сиділи в автівці, повідомляють Патріоти України. Також були поранені шестеро людей, зокре...