"Байден дуже погано висловився про Путіна, такого в історії ще не було": Пєсков ледве викрутився через слова про Х**ла-вбивцю

У Кремлі негативно сприйняли слова на адресу глави Росії Володимира Путіна від президента США Джо Байдена, який зізнався, що вважає російського лідера "вбивцею". Висловоювання глави Білого дому там вважають "дуже поганими". Про це заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, передають Патріоти України.

Йдеться про інтерв'ю Байдена телекомпанії ABC, де він також зазначив, що російське керівництво повинне буде "заплатити ціну" через спроби втручання в американські вибори, які приписуються Москві. "Я б не був багатослівним, реагуючи на це. Скажу тільки, що це дуже погані висловлювання президента США", – відреагував спікер Путіна.

За словами представника Кремля, Байден "показав, що однозначно не планує налагоджувати відносини з Росією". Тому в подальшому, під час взаємодії з Вашингтоном, у Кремлі виходитимуть саме з цього Пєсков підкреслив, що заяви американського лідера на адресу Росії і Путіна стали "новим словом у взаєминах двох країн". А такого, висловив переконання він, "не було в історії".

На запитання про те, чи послідують із боку Москви якісь кроки, представник Кремля заявив, що тут "нічого робити". А на уточнення, як все це може позначитися на динаміці двосторонніх відносин, сказав, що "абсолютно зрозуміло як", але не став пояснювати, що має на увазі. Відносини РФ і США він оцінив як "дуже погані", а виправляти їх, переконаний спікер Путіна, "це вже питання" не до Кремля.

Пізніше Пєсков таки додав, що для консультацій і ревізії двосторонніх відносин із Вашингтоном у Москву було викликано посла Росії в США Анатолія Антонова. Він повинен вилетіти в РФ 20 березня. "Мені зараз нічого додати щодо цієї теми", – передають РИА Новости відповідь прессекретаря Путіна на запитання про те, чи готова Москва розглядати розрив дипломатичних відносин зі США.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...