Байден і Ердоган знов посварились через російські ЗРК С-400

Байден і Ердоган не домовилися щодо російських ЗРК С-400

Президент США Джо Байден і його турецький колега Реджеп Таїп Ердоган не змогли знайти рішення під час зустрічі на саміті НАТО щодо закуплених у Росії зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-400. Лідери домовилися продовжити діалог з цієї проблеми, зазначають Патріоти України.

Про це повідомив радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван, передає Reuters.

"Байден і Ердоган не домовилися щодо давньої суперечки між двома союзниками по НАТО щодо покупки Анкарою російських ракетних оборонних систем", - сказав Салліван.

Він додав, що президенти домовилися продовжити обговорення цієї проблеми. "Є зобов'язання продовжити діалог з цього питання, команди з обох країн будуть стежити за цим", - уточнив радник Білого дому.

Нагадаємо, на червневому саміті НАТО Ердоган заявив Байдену про незмінність позиції Туреччини щодо придбання у Росії ЗРК С-400. Турецький лідер додав, що немає невирішуваних проблем - їх потрібно вирішувати шляхом діалогу.


Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...