Байден і Шольц придумали план, як схилити Зеленського до переговорів з Росією, - Bild

США і Німеччина придумали стратегію, як схилити Україну до мирних переговорів з Росією, не чинячи прямого дипломатичного тиску на Київ. Про це виданню Bild розповіли джерела в урядових колах ФРН, передають Патріоти України.

Стверджується, що союзники хочуть поставити Україну в "стратегічно вигідну переговорну позицію", з якою Київ повинен піти на переговори з Москвою про свій "суверенітет і територіальну цілісність". "Білий Дім і канцелярія [Олафа Шольца] координують це питання", — заявили журналістам в урядових колах Німеччини.

При цьому підкреслюється, що Вашингтон і Берлін не збираються безпосередньо переконувати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати переговори. Будучи двома основними постачальниками зброї в Україну, США і Німеччина вирішили використовувати саме цей важіль впливу для досягнення поставленої мети.

Як стверджують джерела, в Україну постачатимуть саме те озброєння і саме в тих кількостях, щоб ЗСУ могли утримувати нинішній фронт, але без можливості звільнити окуповані Росією території.

"Зеленський повинен сам прийти до розуміння того, що так далі тривати не може. Без будь-яких підказок ззовні. Він повинен з власної волі звернутися до свого народу і пояснити, що переговори необхідні", — пояснив один з інсайдерів в уряді Німеччини.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...