Байден і запорожці пишуть листа: Американські дипломати дотепно потролили росіян

З самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, президент США Джо Байден всіляко підтримує нашу державу. Так, сьогодні він підписав закон про виділення 40 мільярдів доларів Україні. Після підписання документа про виділення додаткової підтримки Україні, Посольство США вирішило пожартувати. Відомство "посадило" Байдена за стіл запорізьких козаків, які пишуть листа. Відновідну ілюстрацію було оприлюднено у твіттері Посольства США, передають Патріоти України.

Довідка: "Запорожці пишуть листа турецькому султанові" – відома картина художника Іллі Рєпіна, яку він створив в чотирьох екземплярах. Сюжетом роботи є відомий Лист запорожців турецькому султанові, написаний у 1676 році як відповідь запорозьких козаків на вимогу османського султана Мехмеда IV.

"Художня візуалізація @POTUS (Джо Байден), який підписує двопартійний акт про додаткову підтримку України", – йдеться у підписі до фото.

США виділить 40 мільярдів доларів Україні

У суботу, 21 травня, президент США Джо Байден підписав закон, який передбачає 40 мільярдів доларів допомоги Україні. Кошти будуть спрямовані на військову та гуманітарну підтримку України.

Сенат Конгресу США схвалив законопроєкт про 40 мільярдів доларів для України 19 травня, у той час, як Байден відправився в турне країнами Азії. Втім, відкладати надання військової допомоги Україні немає можливості. Через це було прийнято важливе рішення: не чекати повернення Байдена до Вашингтона, й підписати документ ще в ході візиту до Південної Кореї. Так і зробили!

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...