Х**ло може не розслаблятись? Байден не зупинив боротьбу проти "Північного потоку-2", а ще більше "закрутив гайки", - Die Welt

У суперечці про газопровід "Північний потік-2" президент США Джо Байден, здається, йшов на примирення, але при цьому наступник Трампа фактично "закручує гайки". Крім того, американського президента неправильно зрозуміли. Про це повідомляє Die Welt, передають Патріоти України.

Байден критикував трубопровід, оскільки він збільшує залежність західноєвропейських союзників від Росії та допомагає фінансувати агресивну політику російської експансії.

Тепер заяви президента, здавалося, вказували на розслаблення: заяву президента США було сприйнято як "крок назустріч нам", – зазначав міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас. При цьому Байдена неправильно зрозуміли, про що свідчать обставини його останньої заяви.

Головний республіканець в комітеті палати представників з іноземних справ Майкл Мак-Кол сказав, що, якщо звіт Axios про санкції був правильним, це було б ознакою того, що адміністрація Байдена ніколи не хотіла перешкоджати трубопроводу.

Президент США просто відповів на неодноразові наполегливі запити республіканців роз'ясненням щодо самої проєктної компанії. Але це ніколи не було метою санкцій, навіть за часів попередника Байдена Дональда Трампа.

Крім того, не виключено пізніше посилення санкцій США, в залежності від розвитку дипломатичних переговорів. Тому що, навіть якщо сама будівельна компанія не піддасться санкціям, Байден ввів додаткові санкції проти чотирьох інших, в основному російських судновласників, які беруть участь в будівництві трубопроводу.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...