Байден офіційно запропонував призначити нового посла США в Україні: Що відомо про кандидатуру

Президент США Джо Байден офіційно запропонував призначити новим послом в Україні дипломатку Бріджит Брінк. Про це повідомляється на сайті Білого дому. До цього часу Брінк була послом Сполучених Штатів у Словаччині, передають Патріоти України.

"Сьогодні президент Байден оголошує про свій намір призначити ветерана американської дипломатії Бріджіт А. Брінк на посаду надзвичайного та повноважного посла в Україні", – зазначається у повідомленні.

Що відомо про Бріджит Брінк

Брінк з 2019 року і до сьогодні займає посаду надзвичайного і повноважного посла США у Словаччині. До цього вона упродовж декількох років була заступником помічника держсекретаря в Бюро європейських і євразійських справ.

У період з 2014 по 2015 рік Брінк була заступником очільника місії в посольстві Сполучених Штатів в Ташкенті. До цього з 2011 року дипломатка працювала заступником голови місії посольства США в Тбілісі. Дипломатичну кар'єру Бріджит Брінк розпочала в 1996 році.

Про те, що послом Сполучених Штатів Америки в Україні може стати Бріджит Брінк, стало відомо у грудні 2021 року. Проте офіційно у США тоді цього не оголошували – чекали підтвердження від України. Інформація про те, що Україна схвалила кандидата на пост американського посла, з’явилася на початку січня 2022 року.

Перетворили на брухт: Українські прикордонники знищили замасковану ворожу БМП в околицях Вовчанська (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:48

Українські прикордонники знищили ворожу замасковану бойову машину піхоти (БМП) окупантів в околицях Вовчанська. Результатом своєї роботи вони поділились у мережі. Як йдеться у повідомленні, уразили ворожу техніку прикордонники бригади "Сталевий кордон"...

"Росія змушена створювати санітарну зону": Путін зробив цинічну заяву про плани щодо Харкова

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:01

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія не має намірів окупувувати Харків. Заяву Путіна цитують росЗМІ, передають Патріоти України. «Планів щодо взяття Харкова у Росії на сьогоднішній день немає. Росія змушена створювати санітарну зону в с...