"Байден піде туди не як якийсь "рішала": Піонтковський розповів, чого чекати від зустрічі президента США з Путіним

Україна та США тісно співпрацюватимуть під час підготовки зустрічі американського лідера Джо Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним. Таку заяву раніше, під час візиту до Києва, зробив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, передають Патріоти України.

Президент США на саміті пояснить Путіну, яку ціну РФ заплатить у разі агресії проти України. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив відомий політичний аналітик Андрій Піонтковський, зазначивши, що глава Росії "зазіхає на безпеку вільного світу".

"Тобто мається на увазі, що Байден піде туди не як якийсь "рішала", який повинен визначити параметри конфлікту між Росією та Україною, а як лідер Заходу і вільного світу, частиною якого є Україна", – сказав політолог.

Він додав, що у США не дуже добре розуміють, що таке Мінські домовленості та саму їхню структуру, тож Україні варто розвивати координацію з цього питання. Піонтковський зазначив, що Кремль використовує угоди, аби шантажувати нашу державу.

"Змінюйте Конституцію, інакше ми будемо продовжувати стріляти на кордоні. Вони фактично відкритим текстом це говорять. Для Москви загибель військовослужбовців – це і є реалізація Мінських угод і механізм дискредитації української влади: ось ви обіцяли мир, а миру ви не можете досягти", – підкреслив експерт.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...