Байден підписав рекордний оборонний бюджет: Скільки грошей отримає Україна

Президент Джо Байден підписав рекордний оборонний бюджет США, в який закладено 800 млн доларів для України. Про це йдеться на сайті Білого дому, передають Патріоти України.

Рекордний оборонний бюджет США на 2023 рік становить 858 млрд доларів, у якому закладені кошти і для військової допомоги Україні. Йдеться про 800 млн доларів.

Закон передбачає посилення обороноздатності США та допомогу Україні через російську агресію. Також там передбачено 6 млрд доларів на стримування Росії у Європі. Байден також подовжив заборону співпраці з Росією у військовій галузі на 5 років.

Нагадаємо, Сенат 68 голосами ухвалив зведений закон про бюджет США на 2023 рік (OMNIBUS - ред.), загальною сумою $1,7 трлн. Частиною OMNIBUS є закон про додаткове фінансування Україні на 2023 рік (The Ukraine Supplemental Appropriations Act, 2023 - ред.), який передбачає виділення $45 млрд Україні, що на 7,3 млрд дол. США більше, ніж містив первинний бюджетний запит Адміністрації президента США до Конгресу.

Великий промах: Фортифікацію треба будувати так, як росіяни побудували "лінію Суровікіна", - експерт

понеділок, 20 травень 2024, 18:42

Якби Україна побудувала лінію оборони так, як це зробили російські окупанти, "це було б дуже непогано". Про це "Еспресо" сказав ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман. У цьому контексті він нагадав так звану "...

Квитки в пекло: Прикордонники показали, як вночі знищують росіян на Сіверському напрямку (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 18:30

Сили оборони України на Сіверському напрямку в нічний час доби знищили групу росіян. Цей процес вдалося зафіксувати на відео. . Зазначається, що це результат роботи прикордонників із бригади "Помста". "Добірка точних нічних скидів по окупантах", - пов...