Байден поговорить із Зеленським перед розмовою з Путіним: Незабаром дізнаємось, чи вдасться "Найвеличнішому" наполягти на "червоних лініях" України

Президент США Джо Байден перед запланованою відеозустріччю з президентом РФ Владіміром Путіним проведе розмови з президентом України Володимиром Зеленським та союзниками. Про це повідомляє з посиланням на свої джерела Independent, зазначають Патріоти України.

За інформацією від посадовця Білого дому, перед відеозустріччю з Путіним 7 грудня Байден поговорить із європейськими союзниками та Зеленським, щоб скоординувати меседжі та вийти на розмову президентом РФ "з єдністю і потужною трансатлантичною солідарністю".

Співрозмовник з адміністрації повідомив, що Байден планує наголошувати на стурбованості російськими маневрами поруч з Україною, додавши, що у США не знають, чи Путін ухвалив фінальне рішення з приводу подальшої ескалації.

Темами розмови може бути також загальна стратегічна стабільність, кібербезпека і ядерна програма Ірану.

Нагадаємо, Білий дім і Кремль підтвердили проведення розмови лідерів у форматі відеозустрічі на 7 грудня.

Минулий тиждень позначився серією заяв з боку Російської Федерації про те, що вона хоче "домовленостей на папері", які дали би Кремлю гарантії, що Україна не стане членом НАТО, та звинуваченнями у тому, що це Альянс спровокував ескалацію, нарощуючи присутність біля кордонів РФ. Зі свого боку, західні союзники висловили потужну підтримку Україні.

США Ентоні Блінкен заявив, що Кремль попередили про болючі санкції, які раніше не застосовувалися, якщо РФ наважиться на нову агресію проти України.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...