Байден попросив Блінкена та Остіна "збавити оберти" в риториці щодо підтримки України, - ЗМІ

Президент США Джо Байден попросив глав Держдепу та Пентагону "збавити оберти" у вираженні підтримки Україні, щоб не сформувати нереалістичних очікувань та не провокувати Росію. Про це повідомляє NBC News з посиланням на джерела в адміністрації, передають Патріоти України.

За інформацією ЗМІ, причиною послужив квітневий візит Блінкена і Остіна до Києва, в ході якого американські представники висловили впевненість, що Україна виграє війну і буде існувати набагато довше Володимира Путіна. На думку президента, його підлеглі "зайшли занадто далеко".

Байден був незадоволений тим, що Блінкен і Остін говорили про перемогу в Україні. Йому не сподобалася така риторика – цитує NBC свої джерела в адміністрації. За словами іншого джерела, офіційні особи США все більше стурбовані тим, що в кінцевому підсумку війна в Україні перейде в затяжний конфлікт, в якому Росія буде досягати невеликих і стабільних успіхів. Там обговорюють, чи повинен президент Зеленський пом'якшити свою жорстку публічну позицію щодо "миру в обмін на території".

При цьому Білий дім твердо переконаний, що Україна повинна сама обирати, на яких умовах має завершитися війна з Росією, і США не повинні тиснути на Київ у цьому питанні. "Ми не тиснемо на нього, щоб він ішов на поступки, як деякі європейці. Ніколи не попросимо його віддати територію. Ми готуємося до довгої війни. Хочемо підготувати до цього американський народ і готові просити Конгрес про більше грошей", – сказав один із американських посадовців.

Ситуація складна: Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ намагаються вибити, - "Хортиця"

четвер, 2 травень 2024, 15:25

Російським окупантам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному Покровського району, проте частина, в якій знаходиться противник, перебуває під вогневим контролем українських воїнів, бої тривають, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання...

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...