"Байден сказав дві речі, які вразили Путіна": Професор Зубов звернув увагу на зміни у політиці Кремля

Переговори з американським колегою Джозефом Байденом в Женеві привели до зрушення в політиці президента Росії Володимира Путіна. Про це в ефірі українського телеканалу "Еспресо" розповів відомий російський інтелектуал, професор Андрій Зубов, передають Патріоти України.

"Байден сказав дві речі, які, я так розумію, вразили Путіна", - повідомив Зубов. Так, на його думку, президент США на переговорах дав зрозуміти, що може вести себе так само по-хуліганськи у зовнішній політиці, як це робить Кремль. Однак такий вплив буде більш потужним, враховуючи величезний потенціал Америки.

Друге попередження, зі слів Зубова, стосувалося кібератак. Американський лідер попередив, що Москва може отримати "відповідь" у вигляді обвалення всієї системи управління країною від невідомих хакерів з Мена або Флориди. "Він (Байден - ред.) сказав відверто, і Путін це зрозумів. Зрозумів, що з ним не будуть більше панькатися... Зрозумів, що його будуть сікти, і сікти боляче. Це справило на нього дуже протверезне враження", - висловив упевненість професор.

З його слів, на цій зустрічі Путін усвідомив, що переможцем у війні з Заходом йому не бути. "Путін після зустрічі з Байденом усвідомив, що в реальній війні переможець буде. І це буде аж ніяк не Путін... Росія буде розгромлена повністю. Ця нова реальність відкрилася Путіну. Разом з іншою реальністю - що він не придбав престижу у світі своїми хамськими витівками, як він мріяв, а викликав презирство і повне відтискування на периферію політичного життя. Все це стало йому ясно", - заявив Зубов.

Після цієї зустрічі Путін продемонстрував серйозне зрушення в своїй політиці. Наприклад, він опублікував свою статтю в німецькому виданні Die Zeit, в якій наполягав на європейському шляху Росії. Це його риторика 2000-х років.

"Термін демобілізація в умовах війни взагалі не застосовується": Веніславський пояснив нюанси нового закону

вівторок, 16 квітень 2024, 6:56

Термін демобілізація під час війни з РФ не є актуальним, натомість може йтися про додаткові підстави для звільнення з військової служби. Тому уряду було доручено розробити і внести на розгляд Верховної Ради відповідний закон, який і буде регулювати пит...

Дуже небезпечний напрямок: Експерт дав прогноз, де, окрім Часового Яру, наступатимуть окупанти

вівторок, 16 квітень 2024, 6:44

Російські окупанти продовжують наступати на Часів Яр. Ситуація складна, тривають запеклі бої. Чому цей напрямок і саме місто такі важливі для росіян, передають Патріоти України. з посиланням на Facebook керівника Центру військово-правових досліджень Ол...