Байден схвалив виділення Україні нового пакету військової допомоги на $675 мільйонів

США схвалили виділення додаткової військової допомоги для України на суму $675 млн після зустрічі керівників оборонних відомств двох країн, передають Патріоти України.

Як заявив міністр оборони США Ллойд Остін, президент країни Джо Байден затвердив виділення Україні додаткової зброї на зазначену суму, За словами Остіна, на зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим обговорювалося питання подальшої підтримки Києва в протистоянні вторгненню Росії.

Як уточнив Остін, адміністрація президента США Джо Байдена вже 20 раз вирішила вилучити зброю та обладнання із запасів Міністерства оборони США для передачі Україні. Остін зазначив, що новий пакет допомоги передбачає передачу Україні більшої кількості снарядів GMLRS для HIMARS, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км.

Також у новий пакет увійдуть гаубиці з 105-мм калібром, артилерійські снаряди, високошвидкісні протирадіолокаційні ракети, автомобілі Humvee, броньовані машини швидкої допомоги, протитанкові системи, стрілецька зброя та інша допомога.

Виділення допомоги від США підтвердив і керівник офісу президента України Андрій Єрмак. "США виділять Україні новий пакет "військової допомоги" на $675 млн, повідомляє Пентагон. Спасибі союзникам", - написав у себе в Телеграм-каналі Єрмак.

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...

"Мы русские! Мы победим!": Титуловану російську спорстменку викрито у підтримці війни проти України

четвер, 16 травень 2024, 21:30

Російська п'ятиборка Ульяна Баташова, яка отримала статус «нейтральної» та отримала допуск до міжнародних змагань, в соціальних мережах підтримує війну проти України Про це інформує Base of Ukrainian Sports, передають Патріоти України. . В Instagram Б...