Байден відреагував на підтримку Палатою представників допомоги Україні

Президент США Джо Байден, коментуючи ухвалення у Палаті представників Конгресу США законопроєктів про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, назвав їх «чітким меседжем» про лідерство США у світі, передають Патріоти України.

«Сьогодні члени обох партій у Палаті представників проголосували за просування наших інтересів національної безпеки та чіткий меседж про силу американського лідерства на світовій арені. У цей критичний переломний момент вони об'єдналися, щоб відповісти на виклик історії, ухваливши терміново необхідне законодавство про національну безпеку, за яке я боровся місяцями», — передає слова Байдена CNN.

Президент США закликав Сенат швидко надіслати йому пакет законопроєктів. щоб він міг його підписати як закон «і ми могли швидко відправити зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою».

20 квітня Палата представників Конгресу США проголосувала за виділення Україні $60 млрд. Окремий законопроєкт 8035, підготовлений командою спікера Палати представників Майка Джонсона, підтримали 311 конгресменів, проти проголосували 112, один утримався. Для набуття чинності законопроєкт має бути розглянутий у Сенаті та підписаний президентом США.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...