Байден вважає, що Путін не причетний: Найбільший газопровід у США атакували російські хакери

Вашингтон має вагомі причини вважати, що за кібератакою на найбільший газопровід США Colonial Pipeline стоять хакери, які проживають в Росії. Про це заявив президент США Джо Байден, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Hill.

"Ми не вважаємо, що російський уряд був причетний до цієї атаки, але у нас є вагомі підстави вважати, що злочинці, які вчинили напад, проживають в Росії", - сказав Байден із посиланням на дані ФБР.

На запитання про те, чи впевнений він, що президент Росії Володимир Путін не причетний, Байден наголосив, що ФБР не вірить у причетність Путіна. Байден сказав, що він може колись обговорить цей напад із Путіним.

Colonial Pipeline заплатила хакерам викуп

За даними Bloomberg News, компанія Colonial Pipeline в п'ятницю виплатила східноєвропейським хакерам майже 5 мільйонів доларів, передає Голос Америки. Компанія заплатила викуп у криптовалюті. В Colonial Pipeline поки не коментували цю інформацію.

Як повідомляє Bloomberg News, після отримання платежу хакери надали інструмент дешифрування для відновлення комп'ютерної мережі, але компанія використовувала власні резервні копії, щоб відновити систему, оскільки інструмент працював повільно.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...