Байден визначився із кандидатурою на посаду посла США в Україні, - Foreign Policy

Президент Сполучених Штатів Джо Байден визначився із кандидатурою на посаду американського посла в Україні, пише Foreign Policy. Проте джерела видання наголошують, що формальне рішення з цього приводу ще не ухвалено, зазначають Патріоти України.

За даними видання, очікується, що Байден обере на зазначену посаду досвідчену високопоставлену дипломатку Бріджит Брінк. Вона з 2019 року очолює американську дипломатичну місію у Словаччині.

При цьому зазначається, що затримка з призначенням посла в Україні Байденом збентежила деяких досвідчених дипломатів і спостерігачів за Європою.

Влітку джерела ZN.UA повідомляли, що на той момент на посаду посла США в Україні розглядалися дві основні кандидатури - посла США в Сербії Ентоні Годфрі та посла США в Узбекистані Деніеля Розенблюма. Тоді ж тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент заявляв, що Вашингтон збирався назвати ім'я нового посла «найближчим часом».

Нагадаємо, що надзвичайний та повноважний посол США в Україні Марі Йованович 20 травня 2019 року завершила роботу в нашій країні. Після неї ця посада залишилася вакантною.

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...