Байден вже в курсі: Троє американських військових зникли в Україні

Президента США Джо Байдена проінформували про трьох зниклих безвісти в Україні американців. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на CNN.

"Мене поінформували. Ми не знаємо, де вони, але хочу ще раз повторити: американці не повинні зараз їхати в Україну. Я повторю ще раз: американці не повинні зараз їхати в Україну", - сказав Байден перед від'їздом з Білого дому в штат Делавер.

Він додав, що влада перебуває на зв'язку з рідними двох американців, про зникнення яких в Україні стало відомо цього тижня.

Зникнення Дрюка, Хьюна і Курпасі в Україні: що відомо

У четвер спікер Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що у Сполучених Штатів є інформація про трьох американських добровольців, що зникли під час бойових дій в Україні.

Раніше цього тижня стало відомо, що пропали американські військові - 39-річний Олександр Дрюк і 27-річний Енді Хьюн. Ім'я третього зниклого в Держдепартаменті не назвали.

Третій військовий із США, якого Держдепартамент ідентифікував як зниклого безвісти в Україні - ветеран морської піхоти США Греді Курпасі. Про це його дружина повідомила журналістам.

Російські ЗМІ опублікували фото і відео з двома американцями, нібито захопленими в полон в Україні. Передбачається, що це Хьюн і Дрюк.

Банні Дрюк, мати одного зі зниклих військових, повідомила CNN, що Державний департамент США наразі не може перевірити справжність матеріалів російських пропагандистів.

Прайс повідомляв, що США поки не зв'язуються з Росією з приводу зниклих громадян. У американської влади, за його словами, поки немає "вагомих підстав" вважати, що Росія взяла їх у полон.

Представник Кремля Дмитро Пєсков заявив CNN у п'ятницю, що йому нічого не відомо про двох американських військових, що зникли в Україні. "Ні, ми нічого про це не знаємо", — сказав Пєсков.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...