Байдену буде важко відбиватись і не погіршити репутацію: Сенат США зареєстрував проект про виділення Україні $550 млн військової допомоги і невідкладні санкції проти "СП-2"

Сенат США зареєстрував “Акт гарантування суверенітету України шляхом посилення її оборони”, який передбачає виділення $450 млн фінансової допомоги на військові потреби і накладення негайних санкцій на оператора “Північного потоку-2“. Про це повідомляє голова НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко, зазначають Патріоти України.

“Документ містить заходи, які мають стримати Путіна від агресії проти України. Підкреслюю – не чекати, поки російські війська вдеруться на нашу територію (а потім реагувати “занепокоєнням” або санкціями), а запобігти цій небезпеці”, – написав Вітренко на своїй сторінці в Facebook.

Документ пропонує надати Україні 450 млн доларів фінансової допомоги на військові потреби, додатково ще 100 млн доларів на такі критичні речі, як протиповітряна оборона і протикорабельні ракети.

Законопроект пропонує збільшити фінансування міжнародної військової освіти та підготовки для українських офіцерів, посилити співпрацю між арміями США та України, а також посилити чинні обмеження щодо військового співробітництва американської та російської сторони, поки президент РФ Володимир Путін не припинить окупацію української території.

Крім того, пропонується негайне накладення санкцій на оператора газопроводу “Північний потік-2”, компанію Nord Stream 2 AG.

Важливий показник:: Майже 60% громадян країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу

неділя, 28 квітень 2024, 6:30

Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення German Marshall Fund, у більшості країн НАТО зріс рівень підтримки вступу України до Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Як зазначає організація Bra...

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...