Баканов анонсував "перезапуск" СБУ

Іван Баканов наголосив, що оновлена СБУ приділятиме більше уваги стратегічним питанням національної безпеки, боротьбі з тероризмом та контррозвідувальній діяльності.

Іван Баканов. Фото: Фейсбук.

На Службу безпеки України очікує реформування та оновлення. Про це під час засідання колегії спецслужби заявив її керівник Іван Баканов, передають Патріоти України.

Як повідомляє прес-центр правоохоронного органу, бачення змін представлене в проєкті відповідного закону, і цей документ уже передано на розгляд офісу глави держави. "Задасть вектор перезапуску роботи служби", - так охарактеризував законопроект керівник СБУ.

"Це фундамент, на якому зводиться будівля оновленої СБУ. Мова йде про зміну підходів у роботі – від реактивного до проактивного. Служба має зосередитись на нейтралізації загроз, а не боротися з їхніми наслідками", - пояснив Баканов.
Прикладом такої роботи він назвав здобутки служби в минулому році: попередження трьох терактів, затримання одного з лідерів терористичної організації "ІДІЛ", попередження понад 500 кібератак і виявлення контррозвідкою чотирьох агентурних мереж ворожої спецслужби. Баканов наголосив, що оновлена СБУ приділятиме більше уваги стратегічним питанням національної безпеки, боротьбі з тероризмом, контррозвідувальній діяльності, бо відмовиться від невластивих їй функцій та повноважень, а також змінить принципи кадрової роботи.

"Новий закон про СБУ – це і про якісно інший рівень оплати праці. Зарплати співробітників СБУ будуть дійсно вищі. Але й рівень відповідальності підвищиться. Це я вам обіцяю", ‒ запевнив керівник структури. "Світ змінюється. Тож закликаю змінюватись і вас. Іншого шляху в нас з вами немає", ‒ підсумував Баканов.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...