Бахмутський напрямок: "Наші сили успішно рухаються до Кліщіївки. За добу просування від 250 до 400 метрів на різних ділянках", - Череватий

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що дії українських захисників у Бахмуті Донецької області проходять в рамках успішної оборонної операції на Бахмутському напрямку. Про це Череватий зазначив у інтерв'ю "РБК-Україна".

"Чому вона успішна? Тому що ми досягли головних цілей. Ми не дали їм прорватися, поламати наші бойові порядки, знищити наше угруповання, що там воює, оточити його. І крім того, ми нанесли їм колосальні втрати", - заявив він.

За його словами, одним із напрямків, де українські захисники рухаються успішно - у напрямку Кліщіївки. Також є просування у районі Берхівського водосховища.

"Протягом тижня нам вдалося просуватися від 150 до 2 кілометрів на добу. За останню добу (22 травня, - Ред.) на різних ділянках ми просунулися від 250 до 400 метрів. Це небагато. Але це дозволяє нам зайняти панівні висоти, щоб краще наносити ураження по угрупованню ворога в Бахмуті", - додав Череватий.

ЗСУ тримають район "Літака" та мають там фортифікаційні споруди, окопи, опорні пункти, зокрема і в південно-західній частині Бахмута.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...