"Бактереологічна бомба" від Путіна: Повернення фінських футбольних фанатів з Росії спричинило сплеск коронавірусу в країні, а ще ж Москва пустила росіян у Туреччину

Показово, що Росія надала дозвіл своїм громадяна на туристичні поїздки до "покараної" протягом кількох місяців Туреччини, лише після того, як РФ перетворилась на найбільш заражену ковідом країну Європи.

Повернення фінських футбольних фанатів, які приїхали з Росії після матчів Євро-2020, спричинило сплеск щоденних випадків захворювання на коронавірус у їхній країні. Про це заявили в четвер органи охорони здоров'я Фінляндії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Цього місяця збірна Фінляндії зазнала двох поразок у Санкт-Петербурзі. Відтоді на двох прикордонних пунктах було зафіксовано майже 100 заражень, в основному серед уболівальників, заявила фінська влада.

Згідно з офіційними даними, з того часу загальна кількість щоденних нових випадків зараження зросла з приблизно 50 до понад 100.

"Це люди, які брали участь в іграх. Очевидно, що вірус поширювався на диво добре, враховуючи, що фіни в основному взаємодіяли один з одним, але заразилися вірусом всього за кілька днів", - сказав Reuters Рісто Піетікайнен, головний лікар районної лікарні, яка опікується пунктом пропуску.

Фінський інститут охорони здоров'я та соціального забезпечення заявив, що серед фінів, які приїхали в Санкт-Петербург, було діагностовано майже 100 інфекцій, і це число, ймовірно, буде рости.

Міка Салмінен, керівник служби безпеки інституту охорони здоров'я, сказав, що більшість тих, хто заразився COVID в Санкт-Петербурзі, були футбольними фанатами.

Найбільше заражень виявили у людей в 15 автобусах, які виїхали з міста до Фінляндії 22 червня.

Влада очікує, що в найближчі дні ще більше людей отримають позитивні результати тесту на коронавірус через тривалий інкубаційний період, а також через те, що вона не змогла протестувати всіх вболівальників до закриття головного пункту пропуску у вівторок ввечері.

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...