Балтійське море стане морем НАТО: Фінську затоку хочуть закрити для РФ

Естонія і Фінляндія хочуть закрити Фінську затоку для військових кораблів РФ. Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв'ю фінській газеті Iltalehti, передають Патріоти України.

Дальність польоту естонських і фінських ракет перевищує ширину Фінської затоки. За словами міністра, країни інтегрують свої ракетні комплекси берегової оборони.

"Ми повинні інтегрувати свої ракетні комплекси берегової оборони. Дальність дії естонських і фінських ракет більше, ніж ширина Фінської затоки. Це означає, що ми об'єднаємо нашу протиракетну оборону і будемо ділитися один з одним всією інформацією", – сказав Певкур.

Певкур підкреслив, що це рішення дозволити закрити Фінську затоку для російських військових кораблів. "Балтійське море стане внутрішнім морем НАТО, коли Фінляндія і Швеція приєднаються до НАТО. Ситуація зміниться", - зазначив він.

Певкур також прокоментував забезпечення безпеки повітряного простору Естонії. У НАТО погоджено, що союзники забезпечують безпеку повітряного простору в усьому регіоні Балтійського моря.

"Для мене це один повітряний простір. Всі повинні розуміти, що Норвегія, Фінляндія, країни Балтії та інші країни утворюють східне крило НАТО. Ми захищаємо не тільки Фінляндію, Естонію, Латвію, Литву або інші східні країни НАТО, ми всі разом .Коли ми говоримо про НАТО, то найбільш важливою є п'ята стаття: один за всіх і всі за одного", – сказав Певкур.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...