Балтійський флот РФ вже не здатен проводити масштабні десантні операції, - аналітики

Балтійський флот Росії більше не здатен проводити масштабні десантні операції через свої втрати на війні в Україні. Такого висновку дійшли експерти авторитетного розвідувально-аналітичного центру Rochan Consulting, передають Патріоти України.

У своєму аналітичному звіті центр виклав основні висновки із військово-морських навчань "Морський щит 2023", які Росія влаштувала у Балтійському морі. За словами Міноборони Росії, в маневрах задіяли понад 30 військових кораблів і катерів, 20 суден забезпечення, 30 літаків і близько 6 тисяч військовослужбовців.

Примітно, що навчання проходили в той же час, коли НАТО проводило власні маневри в Балтійському морі. І все це відбувалося в момент найгірших відносин між Росією та країнами-членами НАТО за останні десятиліття.

У Rochan Consulting зазначають, що війна в Україні негативно відбилася на потенціалі Балтійського флоту Росії. Три великі десантні кораблі з його складу було відправлено в Чорне море напередодні вторгнення в Україну, і тепер вони там застрягли, адже через закриті Туреччиною протоки вивести їх назад неможливо.

"Так само 336-а бригада морської піхоти Балтійського флоту зазнала значних втрат у війні, що суттєво знизило здатність флоту до проектування сили", – йдеться в звіті.

На думку аналітиків, військово-морські навчання за задумом Кремля мали продемонструвати здатність Росії протистояти силам НАТО в регіоні. Але у підсумку вони лише підтвердили, що Балтійський флот втратив здатність вести широкомасштабну наступальну десантну операцію через участь у війні в Україні його десантних кораблів та морської піхоти.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...