Банди на вулицях та полювання на туристів: Як борються з коронавірусом в окупованому Криму

Такі заходи місцева "влада" прийняла через брак сил контролювати режим "самоізоляції" у великих містах: Сімферополі, Ялті, Алушті, Євпаторії, Феодосії та Керчі.

В окупованому Росією Криму ситуацію з коронавірусом на вулицях контролюють різні служби і навіть банди. Їх підключили до "боротьби" з COVID-19 за рішенням республіканського "уряду", повідомляють Патріоти України.

Росспоживнагляд, поліцейські патрулі, посилені бандами так званих козаків стежать за туристами, які хочуть перечекати епідемію в Криму. Зазначимо, що сполучення півострова з Кубанню не перекрито.

Такі заходи місцева "влада" прийняла через брак сил контролювати режим "самоізоляції" у великих містах: Сімферополі, Ялті, Алушті, Євпаторії, Феодосії та Керчі. Як зазначив керівник кримської приймальні Української Гельсінської групи з прав людини Ганна Россомахіна, в Криму бояться спалаху вірусу, так як в сусідній Росії ситуація вже вийшли з-під контролю.

"Є витоки в ЗМІ, що російська влада приховує реальну статистику по зараженим і померлим від COVID-19. Надходить інформація, що в російських лікарнях не вистачає необхідного обладнання. У такій ситуації основний інструмент російської "влади" в Криму - страх. Загнати людей по домівках, обкласти штрафами, а щоб неповадно було зайвий раз виходити - нацькувати на них поліцію і різних козаків. Хоча всі ці "козачі патрулі" суперечать навіть російським законам", - розповіла Анна Россомахіна.

Глава анексованого Криму Сергій Аксьонов і його підлеглі знають, що подібна з Росією ситуація може статися. Тоді вже Москва не допоможе півострову, у якого обмежені ресурси. Тому "влада" має намір скоріше закрити літній сезон, ніж ризикувати і мати багато заражених коронавірусом. Тому вони так тримають контроль над людьми - для уникнення туристичного потоку.

Джерело: Апостроф

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...