Банкова святкує перемогу над НАБУ: Верховний суд відмовив в оскарженні рішення про передачу справи про корупцію Татарова до СБУ

Верховний Суд дійшов висновку, що ухвала слідчого судді про зобов’язання змінити підслідність у кримінальному провадженні щодо заступника голови ОПУ Олега Татарова не підлягає оскарженню. Про це повідомляє пресслужба суду, зазначають Патріоти України.

Зазначається, що чинне законодавство не передбачає можливості оскаржити рішення слідчого судді про задоволення скарги на бездіяльність прокурора та зобов'язання вчинити певні дії.

Як відомо, 23 грудня 2020 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду відмовив у відкритті касаційного провадження у справі № 757/55167/20-к за касаційними скаргами захисника одного з підозрюваних та Генерального прокурора на судові рішення апеляційного суду про залишення в силі ухвали Печерського районного суду м. Києва від 14 грудня 2020 року, якою Генерального прокурора зобов’язано вирішити спір про підслідність у кримінальному провадженні та доручити здійснення досудового розслідування у ньому іншому органу досудового розслідування.

У ВС зауважили, що це рішення Печерського районного суду оскаржили в апеляційному суді як сторона захисту, так і генеральний прокурор.

"Ухвалами Київського апеляційного суду від 18 грудня 2020 року обом скаржникам відмовлено у відкритті провадження за їхніми апеляційними скаргами у зв’язку з тим, що ці скарги були подані на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку", - повідомили в суді.

Росіяни хотіли наступати на дві області одночасно: Буданов розповів про зрив плану окупантів

вівторок, 14 травень 2024, 13:07

Росіяни від початку планували наступати на Сумську область разом з Харківською. Про це повідомив в ефірі телемарафону Кирило Буданов - очільник Головного управління розвідки України, передають Патріоти України. "Стосовно Сумської області, росіяни від ...

Харківщину атакувало нове угруповання армії РФ – британська розвідка

вівторок, 14 травень 2024, 12:28

На Харківському напрямку діє нещодавно сформоване Північне угруповання військ Росії. Саме воно взяло під контроль кілька сіл області. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведе...